Nem egészen egy éve rendeltem egy Heavenfresh levegőtisztítót az Airfesh.hu-n. Az elsődleges oka, hogy parlagfű allergiás vagyok. Az Allegra néha már nem használt, és egyébként sem tömném magam antihisztaminokkal ha nem muszáj. Mivel otthonról dolgozok, egy valóban működő levegőtisztító megoldotta volna ezt a problémát.

A beüzemelés maga nagyon egyszerű. Azonnal be is kapcsoltam és vártam, hogy az arcomba csapjon a friss levegő. Hát inkább orrba vágott egy Domestos-ra emlékeztető szag.

No mindegy, a Domestos is tisztít. Biztosan működik.

A parlagfűszezon már elmúlt, de a budapesti levegő nem életbiztosítás. Ezért használtam folyamatosan, és ki is tisztítottam amikor jelzett a gép.

Eljött az augusztus és vele a parlagfű áldásos pollenjei.

A fentiek hangvételéből már kitalálhattad, hogy a Heavenfresh az égvilágon semmit nem segített. Felkapcsoltam maxra és napok után sem tisztította meg a lakást a pollenektől.

Van rajta néhány érzékelő: szag, pollen és por. Pollent és port még soha nem érzékelt, pedig volt belőle bőven. Szagoknál is csak az illatokra jelez, mint pl. a parfüm. A szétizzadt edzőcuccomat simán elviseli.

Tehát kiadtam közel 100 ezer forintot egy műanyagdobozra ami az égvilágon semmit nem csinál.

Najó, azt el kell ismernem, hogy tisztításnál a filterben volt por. Szóval talán csinál valamit.

100 ezer forintért!!

Lassan egy év telt el a vásárlás óta. Nincsenek illúzióim, ezt a pénzt buktam. Azért írtam az Airfresh-nek egy email-t, hogy a készülék egy rakás szemét, és legyenek már szívesek visszaadni a pénzemet.

Természetesen nem adják. Állítólag a készüléket beviszgálta a GYEMSZI 2014-ben. És különben sem tudják, hogy jól használom-e a készüléket.

A tanúlság? A készülék ugyan drága első ránézésre, de még mindig gyanúsan olcsó mondjuk egy Samsung-hoz képest. Azok 200 ezer forint felett kezdődnek.

Kukába vele
  • Heavenfresh légtisztító
0.5

Összefoglalás

Nálam a Heavenfresh megy a kukába. Ha valakit érdekel, Budapesten ingyen elvihető.