A Sonos piacra dobja a Connect Amp utódját. Az új erősítő a meglévő passzív hangszórók, CD-lejátszók vagy lemezjátszók integrálására szolgál. Az új modell erősebb, még egy csatlakozása van és támogatja az Airplay 2-et.

Az új Sonos erősítőt egyszerűen Amp-nek hívják, és felváltja a néhány éves Connect Amp-et. Az új modellt elsősorban a meglévő aktív Sonos-hangszórók rendszerének létrehozására használják. A Sonos erősítőhöz csatlakoztatott hangszórók csatlakoztathatók más Sonos hangszórókhoz is. Ezenkívül az összes Sonos által támogatott zenei streaming szolgáltatásból származó zenét az erősítőn keresztül le lehet játszani.

Az előző modellel ellentétben az új Sonos erősítő HDMI Arc porttal rendelkezik, amely össze tudja kapcsolni a televíziókat vagy a streaming eszközöket az erősítővel. Ezenkívül ismét egy cinch bemenet van a CD-lejátszó, lemezjátszó vagy hasonló eszköz csatlakoztatásához.

Négy passzív hangszóró is csatlakoztatható az erősítőhöz. A Sonos nagyobb teljesítményt ígér, csatornánként 125 watt-ot; Az előző modell 55 watt volt. Szintén maradt a külön mélynyomó kimenet, mely lehetővé teszi az adaptálható crossover-t.

Az új erősítő előlapján érintőgombok vannak, lejátszás vezérlésére, vagy a hangerő beállításához.

Mint elődje, két Ethernet port van rajta. Integrálja az erősítőt egy otthoni hálózatba és közvetlen hozzáférést is biztosít egy NAS-hez. Ellenkező esetben az erősítő WLAN-on keresztül is csatlakoztatható az internetre, amikor nincs hálózati kábel a közelében. Ahogy már megszoktuk a Sonos-tól, a Bluetooth-ot nem támogatják. Az Apple Airplay 2-t támogatja, képes lejátszani zenéket az okostelefonokról.

A Sonos 2019 februárjában feket színben dobja piacra az AMP-t 700 eurós áron.

Emellett a Sonos bejelentette, hogy a jövőben együttműködik majd a Sonance vállalattal. A Sonance a hangszórók közvetlen a házakba való beépítéséra specializálódott. Ennek eredményeképpen nincsenek hangszórók, és a lakótér jobban kihasználható. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy ilyen hangszórókat használjanak a Sonos ökoszisztémával.